15.5.2013

Novinky ve 1CLICK 2.5

Nové srdce modulu Procesy

Modul Procesy dostal úplně nové, přepracované a modernizované jádro, tzv. "workflow engine". Nové jádro umožní realizovat nové pokročilé funkce, které do 1CLICKu plánujeme.

První nové funkce postavené na novém jádře naleznete už v této verzi - viz níže - a spousta dalších bude následovat v příštích verzích.

Obnovení selhaných procesů

Zejména složitější schémata procesů je náročné domyslet do každé eventuality a varianty průběhu. Proces se tak může v některých situacích dostat například do stavu, kdy už neví kudy dál pokračovat nebo komu zadat další úkol. Takový proces selže. Procesy také mohou selhat díky nedostupnému informačnímu systému, se kterým se proces integruje, nebo kvůli technické chybě.

V novém 1CLICKu selhání už není definitivním stavem. Po nápravě příčiny (typicky formou nasazení vylepšeného schématu procesu, které danou situaci řeší) se proces obnoví a standardně doběhne.

Dynamická práva k procesům

Proces umí řídit, kdo k němu bude mít přístup, a to i individuálně pro jeho jednotlivé části. Práva lze v průběhu procesu dynamicky přidávat i zase odebírat.

Chcete například, aby účetní viděli všechny procesy fakturace, i když s nimi zrovna neřeší žádný úkol a ani nejsou jejich vlastníky? Není problém, proces jim snadno může přidělovat práva. Nebo chcete, aby viděli jen ty procesy, které úspěšně prošly schválením? I to je nyní snadné zařídit.

Nápovědy značek

Používáte ve svém 1CLICKu značku jako třeba "Neplatič"? A vědí vaši uživatelé, co přesně znamená? Tedy kdy jí nastavovat a jak jí interpretovat? Jde o někoho, kdo nám někdy dlužil? Nebo o někoho, kdo nám aktuálně dluží? Nebo kdo často dluží? A zahrnuje tato značka i bagatelní nedoplatky? Nebo znamená jenom významné dluhy? Co je významný dluh?

Správa značek vám umožňuje nastavit jednotlivým značkám tzv. "Nápovědy", které se uživatelům zobrazují při najetí myši pro upřesnění významu.

Napojení na registr ARES

Do kontaktu lze na základě zadaného IČ jedním stiskem tlačítka automaticky naplnit sadu údajů načtených z registru ARES, například sídlo, osoby ve statutárních orgánech, majitele a předmět podnikání.

Poznámka: Vzhledem k tomu, že napojení na ARES má smysl jen pro instalace v České republice, není přímou součástí základního 1CLICKu, ale je potřeba jí doinstalovat jako plugin. Prosím kontaktujte (podpora@1c2c.cz) pro instrukce, jak ARES plugin nainstalovat.

Další novinky a vylepšení

Obecné Kontakty Procesy

Opravné verze

2.5.8 (16.9.2013) 2.5.7 (5.8.2013) 2.5.6 (8.7.2013) 2.5.5 (24.6.2013) 2.5.4 (12.6.2013) 2.5.3 (4.6.2013) 2.5.2 (28.5.2013) 2.5.1 (23.5.2013)