3.3.2014

Novinky ve 1CLICK 2.7

E-mailový klient

Pod ikonou obálky v levém menu místo původního omezeného modulu "Zprávy" najdete plnohodnotného e-mailového klienta.

1CLICK se připojí k Vaší e-mailové schránce (nebo více schránkám) a zpřístupní Vám ve 1CLICKu jejich obsah. Samozřejmě se všemi výhodami, které jsou ve 1CLICKu obvyklé, například bleskurychlým vyhledáváním.

S Vaší schránkou můžete dál současně pracovat i v jiných aplikacích - Outlooku, mobilním telefonu, přes webmail atd. Ve všech aplikacích uvidíte stejné e-maily - vše je synchronizované protokolem IMAP.

Velkým přínosem je komfortní propojení e-mailů s 1CLICKem. Z e-mailu lze pomocí několika kliků vytvořit úkol nebo proces, včetně pohodlného přenosu příloh z e-mailu.

E-maily lze snadno přiřazovat ke kontaktům a jejich text přenášet do deníků. Při zadávání e-mailové adresy Vám 1CLICK automaticky nabízí adresář všech e-mailů evidovaných v modulu Kontakty.

1CLICK navíc dle e-mailové adresy pozná, že daný e-mail pravděpodobně souvisí s určitým kontaktem, a sám Vás k přiřazení a přenosu do deníku vyzve.

Ve 1CLICKu si můžete připravit šablony textu - například s Vaším podpisem, ale třeba i s celými typizovanými e-maily - a poté je jedním klikem vkládat do e-mailů.

Unikátní je možnost tyto šablony do 1CLICKu nahrát jako předpřipravený HTML balíček včetně grafiky a vložených obrázků, přičemž 1CLICK při odeslání perfektně do posledního pixelu zachová jejich formátování. Je až k nevíře, že programy jako Outlook podobnou funkci nemají.

U veřejně známých e-mailových poskytovatelů stačí zadat jen Vaší e-mailovou adresu a heslo a 1CLICK většinou sám uhodne veškeré technické nastavení.

Máte-li e-mailový server ve své organizaci, může být potřeba požádat Vašeho IT o správné parametry nastavení protokolů IMAP a SMTP. V případě, že by se Vám připojení nedařilo, kontaktujte podpora@1c2c.cz.

Stopky stráveného času

Funkce evidence stráveného času je velmi populární - jak ale co nejlépe odhadnout, kolik času jste na daném úkolu strávili?

Díky integrovaným stopkám už není třeba nic odhadovat - stačí kliknout, spustit stopování času, a 1CLICK čas přesně změří.

Synchronizace víc kalendářů

1CLICK zatím uměl do telefonu synchronizovat jen vlastní osobní kalendář. Nová verze už umí synchronizovat najednou všechny kalendáře, které ve 1CLICKu vidíte.

Síla hesel

1CLICK při volbě hesla dává uživatelům indikaci, jak je dané heslo silné, resp. v mnoha případech naopak jak je slabé.

Správce systému může určit minimální úroveň síly, která bude povinná pro všechny uživatele.

Další novinky a vylepšení

  • Možnost do obchodního týmu kontaktu přidat i skupinu
  • Možnost pro každý typ procesu nastavit samostatné správce
  • Možnost stáhnout všechny přílohy úkolu nebo projektu najednou jako ZIP
  • Polská lokalizace
  • Na každém procesu je vidět celkový čas odpracovaný na jeho úkolech
  • Lepší ergonomie zadávání a výběru uživatelů napříč 1CLICKem
  • Zjednodušený a pročištěný uživatelský profil
  • Možnost si změnit e-mailovou adresu ve svém profilu
  • Lepší zobrazení deaktivovaných uživatelů
  • Možnost mít u uzavřeného úkolu otevřené podúkoly
  • Možnost zadavatele označit úkol za vyřešený
  • Možnost řešitele znovu si otevřít úkol čekající na akceptaci
  • Rozšíření možností parametrů procesů, lze v nich nyní používat i dokumenty
  • Prevence ztráty obsahu rozepsaného procesního formuláře při překreslení obrazovky nebo náhodném ukliknutí

Opravné verze

2.7.10 (11.7.2014) 2.7.9 (25.6.2014) 2.7.8 (3.6.2014) 2.7.7 (14.5.2014) 2.7.6 (7.5.2014) 2.7.5 (6.5.2014) 2.7.4 (26.3.2014) 2.7.3 (12.3.2014)